Advertlets Leaderboard

Nuffnang Leaderboard

Sunday, March 20, 2011

Pekerjaan Binatang

Wawan2 Olate ngan Omote shmua yajin keje. Shmua binatang yajin keje. Klau tak keje, amai manushia yang mati tak mamam. Dioyang mati nak bagi manushia mamam. Tapi dioyang bukan bagi mamam je kat manushia. Meh kita nenok keje2 wawan Olate Omote!



1. Lembu - Pembekal shushu


2. Kuda - Pemandu kendeyaan

3. Kambing - Pengeyuar daging


4. Ayam - Pengeyuar teyo


5. Kucing - Pemusnah binatang peyoshak


6. Anjing - Pengawal kesheyamatan


7. Lebah - Pengilang madu

8. Burung - Penyanyi opeya

9. Merak - Model shepenuh mashe


10. Omote dan Olate - Membeyie kasheh shayang pada Kak Momoy! Kikiki

Wednesday, March 9, 2011

Perjuangan antara Animator vs Animation

Klakarnyer oyang lidi nie...kikiki...



Animator vs Animation by Alan Becker

Omote Olate gi Karangkraf!


Nampak tak kitaoyang kat mane? Kitaoyang kat Karangkraf!

Kitaoyang teman Kak Omoy wat photoshoot tuk Majalah Dara...kikikiki...Kak Omoy nak jadi model! Hump! Olate ngan Omote dah jadi model dulu posing kat depan Karangkraf!


Kak Omoy nga tunggu turn nak wat photoshoot. Ampak tak tudung die yang kayer oyen...ops bukan yang tercongok kat tingkap tu...yang kat kiyi atsh tu...kikikiki


Kak Omoy ngan panic kikiki kat dayam biyik studio...kikiki...


Olate ngan Omote nak jadi model boyeh?

Sunday, March 6, 2011

eyka domo ngan penangkap domo yang chomey!

Weeeheeeeee! 



Olate jumpe blog chomey! Chomey shangat! Name die Eyka Domo! Chomey kan?
Olate nak wawan ngan Domo!

Omote: "Huh! Omote nak buyi dia. Omote nak tayik tinga dia. Omote nak nenok shape lagi chomey!"

Omote! Omote la lagi chomeyyy...jangan la buyi dia...ti dia nanes...

Omote: "Mane Domo? Omote nak geget tinga die..!"

Saturday, March 5, 2011

Bas Ajaib

Olate tak penah naek bash. Omote pon tak penah.

Kakak Omoy tak penah bawak kitoyang naik bash. Kitaoyang dayi lahir shampai shkayang cuma penah naik kete je. Ngan naek LRT.

Dulu Abang Zhazam cite, masha dia kecik-kecik, dia plak tak penah nek kete, nek beshkal je. Dapat naik motor dah kiya untung dah, kata Abang Zazham...apa lagi nek kete...

Beshnya dapat nek beshkal ! Olate nak nek beshkal gak! Omote nak nek beshkal?

Omote: "Naaaaaak!"

Bila kitaoyang gi unibeshiti ngan Kak Omoy, bayulah kitoyang dapat rasha nek bash...

Kitoyang ngah tunggu bash nak bayek kolej.

Dan kitoyang mashih lagi tunggu bila la nak nek beshkal...

Omote: "Olate! Kaki shampai ke nak kayuh beshkal?"

...........





Olate jumpa video bash sheyam kat Youtube. Olate share kat chini...sheyamnya!


Omote: "Klakarlah, Olate!"


Friday, March 4, 2011

Kitaoyang Kena Deya!


Nape nie...? Nape Kak Omoy macukkan kiteoyang alam beg? Adoy! Atit taw adan Omote..! Kak Omoy nak wawak Omote ngan Olate gi mane?



Nie wawan Kak Omoy. Nama dia Kak Yanie. Omote ngan Olate ngah fesbuk ngan dia...






Kak Yanie ada rabbit. Nama dia Bonnie. Yeay! Omote apat wawan bayu!


Ooo...Kak Omoy nak wawak Omote ngan Olate g libyayi...kikiki..Kak Yanie pon awak Bonnie ama...kikiki... 

Kak Omoy nak uwat amemen dy, tapi muya-muya Kak Omoy x mo wawak kiteoyang cebab Kak Omoy tatot ti kiteoyg noty2..hihihi.. pas 2, kiteoyang janji kat Kak Omoy kiteoyg xmo noty2...kiteoyang uduk kat tepi mamam ula2 je..kikiki..

Tapi...


Anjat! Anjat! Anjat inggi-inggi! Noty tak Olate?






Yeayyyy! Olate ampai gak kat rak atash ne.. Olate anjat ebab nak cayi komik Dragon Ball !






Olate ngan Omote ni geniussss tau! kikiki....cebab tu kiteoyang da macuk unibeshsity... kiteoyang aca buku cebab nak olong Kak Omoy uwat amemen...kikiki...




Uish...usih...Omote plak nak anjat-anjat! 




Omote maen nyorok-nyorok ngan Kak Omoy... kikiki! Adan uke Kak Omoy tak umpa Omote...

(Shebenaynya bukan kiteoyang yang kena deya...tapi Kak Omoy yang kena deya! Kikiki....) 

Kawan-kawan penah maen nyorok-nyorok tak? 



Review Filem: 127 Hours

Omote: Yeay! Kiteolang dah nenok filem yang lagi seram dari filem antu!



Ni poster dia.





"Ada sorang pelakon. Ada satu set. Camna nak buat sebuah filem yang bagus dan menghiburkan? Tengok 127 Hours."
 - Abang Zhazam

"James Franco memang encem! Lakonan dia buat orang menjerit bila saraf lengan kena potong pakai pisau tumpul!"
- Kakak Momoy


Kitaoyang nenok kat Jusco Cheras Selatan. Aaaaaa....ni masha kitoyang beli tiket...




Kakak ni chomey shangat...kitoyang nak mamek gambar la ngan die...



Kitoyang amik couple seat...hihihihi. Amik popcorn beshar...tapi Omote tak abish mamam.



Kitoyang nenok tak kelip mata... (Tapi Omote tutup mata shebab tatot! kikikikiki!)



Ni gambar masha nga nenok...tapi takleh amik manyak2..nti oyang mayah...

"Selepas filem 'feelgood' Slumdog Millionaire, Danny Boyle berjaya buat filem yang tak dapat dibayangkan apa perasaannya bila menonton visual filem ini."
- Abg Zhazam


Olate bagi 5 paw dayi 5 paw! Besh!


Tuesday, March 1, 2011

Omote nak gi Kodak Theater nak nenok Academy Award!

Betuiya...Omote nak gi shana nak nenok Academy Award! 

Shemalam diolang wat majlis yang kelapanpuhtige...nie keputushannya...

Omote nak nenok The King's Speech! Kakak Momoy! Jom nenok jom!

83rd Academy Award Winners
Best Picture: 'The King’s Speech' 
Best Director: Tom Hooper, 'The King's Speech' 
Best Actor: Colin Firth, 'The King's Speech' 
Best Original Screenplay: David Seidler, 'The King's Speech' 



Best Actress: Natalie Portman, 'Black Swan' 

Best Supporting Actor: Christian Bale, 'The Fighter' 
Best Supporting Actress: Melissa Leo, 'The Fighter' 

Best Visual Effects: Inception 
Best Cinematography: Inception
Best Sound Mixing: Inception 
Best Sound Editing: Inception 

Best Film Editing: Angus Wall and Kirk Baxter, 'The Social Network' 
Best Original Score: Trent Reznor and Atticus Ross, 'The Social Network'
Best Adapted Screenplay: Aaron Sorkin, 'The Social Network'

Best Original Song: We Belong Together, 'Toy Story 3' 
Best Animated Feature Film: Toy Story 3

Best Costume Design: Colleen Atwood, 'Alice in Wonderland' 
Best Art Direction: Alice in Wonderland 


Best Foreign Language Film: In A Better World (Denmark) 



Documentary (short subject): Strangers No More


Documentary Feature: Inside Job 

Best Makeup: The Wolfman




Ala...Omote nak Toy Story 3 yang menang sebenarnya...hak hak hak... Nape? Shebab..........


Woody to kawan Omote! Ahak!

Patut tak 127 Hours menang? Bagitau la kat Omote shape yang patut menang? Tulish kat bawah! Tulish kat bawah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget